Leuk, maar wat is het?

CultureHub is a home for all creators to work and play

Ruben Kramer is eigenaar van Culture Hub, een gezellig cafe waar vaak genoeg te beleven is. Wij van Coolhaveneiland interviewde hem om meer over hem en zijn zaak te weten te komen.

Wie ben je?
 Ik ben Ruben Kramer.

Wat doe je in de buurt?
 Ik probeer de buurt wat leuker te maken.

Hoe?
Door events en dergelijke te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn en die ook elke keer een ander onderwerp hebben. Het is dus niet dat ik qua muziek elke keer Jazz doe of Hiphop maar ik doe er een mengsel van en daarin probeer ik ook elke creatieve sector mee aan te duiden. Dus dan zoek ik vaak bij bijvoorbeeld een hiphop-artiest een fotograaf die een beetje past bij die stijl, een illustrator die merchandise maakt en die probeer ik met elkaar te laten connecten zodat hun netwerk groeit. Zo is een event ook voordelig is voor die artiesten en die events zijn altijd gratis dus het is toegankelijk voor iedereen.

 Is er dan een vaste dag in de week dat er iets gebeurt?
 Nee, je kan het vooral zien op de events-page op Facebook maar ik post op Instagram ook vaak in de week zelf nog.

En hoe lang doe je dit al hier?
In Februari bestaan we 2 jaar.

Wat vindt je leuk aan het eiland?
Ik vind het eiland heel gezellig, het is een beetje thuiskomen in de stad. Het is niet in het centrum maar ook niet te ver van het centrum en het voelt ook als een volksbuurt. Het voelt als thuiskomen in de stad wat normaal heel moeilijk is omdat er een grote wisseling van mensen is, veel mensen verhuizen maar dat heb je hier niet, je komt de wijk in en je komt bekende mensen tegen op straat en die zeggen ook elkaar gedag en dat vind ik wel tof aan dit stukje Rotterdam.

Leuk, maar wat is het?

 Heb je nog verbeteringen op de wijk aan te merken?
Nou ja, niet echt verbeteringen. We kunnen het altijd beter maken met elkaar. Hier op onze hoek bijvoorbeeld werd er voorheen ook nog wel vaak gedealt en was er wat criminaliteit en dat is er ook altijd maar we merken wel dat het echt rustiger is geworden en bewoners in de straat beamen het ook, die zeggen: sinds jullie er zitten, is het weer relaxed in de straat. Maar daar heb je dus blijkbaar een positief zaakje op 1 hoekje voor nodig. Dus wat ik zou verbeteren, is meer zaakjes met een sociaal vlak erin. Dus dat je je echt een beetje met die wijk bemoeit, als het maar een sociale factor heeft.

Wat is het belangrijkste dat mensen moeten weten over Culture Hub?
Het belangrijkste is dat we de lekkerste koffie van Rotterdam hebben. Nee grapje, de diversiteit die we bieden en de onderwerpen die we aanhalen waar normaal niet over gesproken wordt, dat vind ik het belangrijkste wat we hier doen. We hebben bijvoorbeeld Let’s Breake The Shame, een event, een plek waar mensen kunnen samenkomen die met een depressie of een angst te maken hebben, mensen die daarmee kampen of mee hebben gekampt. Daar vragen we een of twee mensen om hun verhaal te sharen en daar vragen we een professional bij en die komt ze bepaalde tools geven. Dat ze toch onder elkaar zijn met mensen die er ook mee te maken hebben over daarmee mee te maken hebben gehad, want dat is toch iets waar je met je vrienden minder snel over praat.

Hoe vaak is dat?
Dat is 1 keer in de maand.

Dat en de koffie?
 Ja.

 Wat is je favoriete gerecht?
Ja, dat is toch onze Scampi Piri Piri met roomsaus.

Leuk, maar wat is het?

Culturehub  Rotterdam
Willembuytewechstraat 144a
3024VG Rotterdam

openingstijden:
woensdag t/m zaterdag 11:30 – 17:00
zondag 14:00 – 20:00

Facebook
https://www.facebook.com/culturehubrotterdam/

Leuk, maar wat is het?